Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 3 медала от 3 възможни

...
Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 3 медала от 3 възможни
Коментари Харесай

Страхотни! Ансамбълът ни спечели 3 медала на Европейските игри в Минск

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 3 медала от 3 вероятни такива на Европейските игри, които се организират в Минск.
 Катрин Тасева ни носи два медала в Минск
Грациите ни в състав Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова първо стигнахо сребро на съчетанието с 5 топки. В композицията с 3 обръча и 2 чифта бухалки, гимнастичките ни започнаха нервно и позволиха няколко грешки при започване на композицията си.

Така крайната им оценка бе 25.750 точки, което им отреди третото място на уреда и второ във краткотрайното класиране, след състава на Беларус. Грациите ни останаха в очакване на оценките на идващите ги в програмата на шампионата – Русия и Италия на обръчи и бухалки. Съперничките им обаче също сбъркаха и по този начин нашите прибавиха още два медала – бронз на обръчи и бухалки и сребро в многобоя.



Първи в крайното класиране се подреди съставът на Беларус със общ брой от 52.600 т. Нашите са втори на едвам 5 стотни от тях – 52.550 т., а трети приключи отборът на Русия с 51.700 т.

С триумфа си ансамбълът усили броя на медалите на България от Европейските игри на 8 за деня. Общата численост е 9, спрямо 10 общо на предишните Европейски игри.

По-рано през днешния ден Катрин Тасева се пребори с доста мощна игра за среброто във финала на топка и бронз във финала на лента.

От тук нататък следва най-важното - Световното състезание през септември в Баку, което ще е подготовка за нашите индивидуалистки за Олимпиадата в Токио.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР